A-MB

trgovina in storitve d.o.o.

Smo uspešno in sodobno podjetje, z uvedenim sistemom vodenja kakovosti, skladnim s standardom ISO 9001:2015 in  ISO 17020:2012. Zavedamo se pomembnosti zaposlenih, njihovega znanja in izkušenj, ter pomembnosti nenehnega strokovnega usposabljanja.

  • ikona Servis gospodarskih vozil v Mariboru in Celju.
  • ikona Trgovina z nadomestnimi deli in opremo.
  • ikona Tehnični pregledi v Mariboru in Celju.
  • ikona Prodaja pnevmatik in vulkanizerstvo.
  • ikona Tahografi.

Servis gospodarskih vozil
v Mariboru in Celju

Smo pooblaščeni servis tovornih in dostavnih vozil Mercedes-Benz in MAN. Razpolagamo z računlaniško diagnostičnimi napravami, potrebnim specialnim orodjem in računalniško delovno postajo, s popolnim katalogom rezervnih delov.

Trgovina z
nadomestnimi deli in opremo.

V trgovini z nadomestnimi deli voznikom gospodarskih vozil zagotavljamo popolno ponudbo originalnih nadomestnih delov in nadomestnih delov originalne kakovosti. V prodajni paleti so zastopani največji proizvajalci komponent za tovorna vozila in to tisti, ki so hkrati dobavitelji tudi proizvajalcem vozil.

Tehnični pregledi
v Mariboru in Celju

Zraven tehničnega pregleda vam ponujamo še obvezno ali kasko zavarovanje za svoje vozilo (Zavarovalnica SAVA, Triglav, Generali).
Pri nas lahko podaljšate še prometno dovoljenje, plačate cestnino ali opravite odjavo in prijavo vozila.

Prodaja pnevmatik in
vulkanizerstvo.

Ponujamo kvalitetno menjavo gum za vsa vozila. Prodajamo pnevmatike priznanih blagovnih znamk. Imamo veliko izbiro letnih, zimskih in celoletnih pnevmatik za osebna in tovorna vozila.

A-MB skozi zgodovino

Podjetje A-MB d.o.o. se je razvilo iz podjetja Avtoobnova

Leto 1948 štejemo za leto ustanovitve podjetja. Pod imenom Avtoobnova je podjetje v naslednjih letih zaradi razmaha avtomobilskega prometa doživelo razcvet in je bilo edino podjetje te vrste v severovzhodni Sloveniji.
Zaupanje takrat uglednega podjetja TAM in dveh velikih svetovnih proizvajalcev gospodarskih vozil je dokaz za visok nivo znanja in izkušenj zaposlenih v podjetju. To tradicijo prenašanja znanja in izkušenj na mlade nadaljujemo še danes.
Leta 1999 se je pričela obnova glavne servisne delavnice, s katero je podjetje pridobilo več kot 4.500 m2 najsodobnejših prodajno-servisnih površin in pridobili pogoje za pooblaščen servis gospodarskih vozil MAN in Mercedes-Benz.
Leta 2004 smo odprli nov vhod s Tržaške ceste z namenom, da kupcem olajšamo dostop do podjetja. Od januarja 2005 lahko kupci pri nas opravijo tudi tehnični pregled vozila, ter podaljšajo veljavnost registracije in sklenejo obvezno ali kasko zavarovanje za svoje vozilo.
Ekologija je pomemben dejavnik našega poslovanja, zato imamo sodobno urejen sistem ravnanja z odpadki. Naravnanost k okolju smo potrdili tudi s postavitvijo sončne elektrarne, ki je prve kilovate električne energije proizvedla oktobra leta 2010.

Leta 2011 smo v uporabo predali novo, dodatno, testno stezo za osebna vozila, istega leta pa smo uvedli nov program Kotrola tahografov za tovorna vozila.
Leta 2014 smo odprli poslovno enoto v Celju s programom servisiranje gospodarskih vozil. Pooblaščen servis vozil MAN smo leta 2020 v Celju preselili na novo lokacijo, kjer smo z rekonstrukcijo in prizidkom obstoječe objekta pridobili sodobne prostore. Leto dni kasneje smo dejavnost razširili s tehničnimi pregledi za vse vrste vozil in kontrolo tahografov.
Danes smo uspešno in sodobno podjetje, z uvedenim sistemom vodenja kakovosti, skladnim s standardom ISO 9001:2015 in  ISO 17020:2012.
Zavedamo se pomembnosti zaposlenih, njihovega znanja in izkušenj, ter pomembnosti nenehnega strokovnega usposabljanja.

V prihodnje si bomo prizadevali postati še boljši in še uspešnejši, za zadovoljstvo kupcev, zaposlenih, lastnikov podjetja in širšega okolja.